16:00

Bergnäsets AIK

Ohtana/Aapua FF - Bergnäsets AIK 1-1

Eriks syn på matchen;
Hela första halvlek är ganska jämn där vi egentligen har två målchanser var. Vi gör mål precis innan paus på en fin spelvändning ut till Malander som spelar bakåt till Anton som serverar ett fint inlägg där Josef är först på bollen och nickar in den vid första stolpen. Känns bra att gå till pausvila med 1-0 då vi även fick göra om lite i laget då Tosin gick ut skadad efter 25 min.
Andra halvlek tycker jag vi har bra koll på händelserna. Ohtana har svårt att skapa och få tryck på oss. Vi har ett friläge och en straffsituation som hade kunnat stänga matchen. Tyvärr släpper vi in en hörna i minut 80 där vi inte får undan bollen och en släpande Ohtana kille får fritt skottläge och dunkar in 1-1. Efter att ha sett highlights från Ohtanas ruggigt proffsiga hemsida så har vi faktiskt ett kanonläge till 2-1 i slutet när Josef skjuter från nära håll. Från min vinkel under matchen kändes det inte lika nära.
Sammanfattningsvis känns det surt med bara 1 poäng då jag tycker vi spelar bra och gediget försvarsspel och låter inte Ohtana få tryck mot boxen som dom ofta vill. Matchen spelades i 27 grader och strålande sol vilket märktes på spelarna i båda lagen. Energinivån och tempot i matchen var väldigt lågt. Beröm till samtliga BAIKare för ett hårt och gediget arbete i 90 min. Nu ser vi fram emot kommande söndag då vi tar emot serieledande Morön på Bergsvallen kl. 14.00.